Svenska   Engelska
Hem  Media

Tennessee Drifters

TENNESSEE DRIFTERS

Denna otroligt populära trio har en repertoar bestående av mestadels Johnny Cash och Hank Williams, men även lite annan tidig country. Akustisk gitarr, elgitarr och ståbas svänger ordentligt med ett genuint 50-tals sound.

Bandet bildades tidigt 2003 och har spelat på allt från stora festivaler i USA och Europa och nu senast Moskva i Ryssland till små bygdegårdar på svenska landsbygden. Tennessee Drifters spelade på galapremiären för filmen om Johnny Cash liv "Walk the line" i Stockholm. Bandet blev också vinnare av Country-SM 2009.

Sångare är Mr Black alias Jack Baymoore, mest känd från sitt världsberömda rockabillyband som turnerat ett flertal gånger runt USA och Europa samt som huvudartist tillsammans med Henrik Åberg, i den stora konserthusturnén Elvis Forever. Elgitarren hanteras, i äkta Luther Perkins-style, av Big Andy och kontrabasens ”steady beat” kontrolleras av Tennessee Mike.

Idel kanonlåtar med mycket känsla och glimten i ögat