Svenska   Engelska
Hem  Media

Elvis Forever

ELVIS FOREVER

2008-2011
Elvis Forever var en hårdsvängande konserthusturné utformad med de mest glittrande guldkornen från en karriär som än idag saknar motstycke. Allt presenterat av en laguppställning som passionerat älskar allt vad Elvis handlar om: Jack Baymoore, Henrik Åberg samt inte minst SWE TCB Band och SWE TCB Choir. Tillsammans täcker de odödliga Elvisklassiker från tre decennier.


Jack Baymoore (alias Kent Vikmo) tolkar Elvis 50- och tidiga 60-talslåtar. Tillsammans med kompgruppen The Bandits slog han igenom internationellt med debutsingeln ”A-V8 Boogie” 1996 och har sedan dess varit Sveriges mest framgångsrika rockabillyartist med regelbundna turnéer i USA och Europa. Han har spelat med många av de musiker Elvis själv anlitade: Glen D Hardin, Bob Moore, Reggie Young och John Wilkinson m fl. Många hävdar att Jack Baymoore är oöverträffad när det gäller att fånga det autentiska rockabillysoundet från 50-talets mest febriga år.


Henrik Åberg i spetsen för det elva man starka SWE TCB Band tar sig an Elvis 60- och 70-talslåtar. Henrik har som bekant sjungit Elvis förut. Redan som 19-åring vann han 1995 talangtävlingen ”Sikta mot stjärnorna” med sin version av ”Blue Hawaii” och sedan dess har han flera gånger bevisat att han har få övermän i Sverige när det gäller konsten att tolka Elvis. Henrik har dessutom haft en rad övriga hits på svenska topplistor samt medverkat i Melodifestivalen.

Hela showen börjar med ett litet småskaligt band från den allra tidigaste ”Sun Records”-perioden och byggs därefter på med fler musiker allteftersom repertoaren flyttar fram i tiden. Elvis hade som bekant kören The Jordanaires med på många av sina mest legendariska inspelningar. Henrik och Jack kommer att bli uppbackade av SWE TCB Choir. Sist men inte minst garanterar SWE TCB Band under ledning av kapellmästaren Magnus Ludwigsson att artisterna får bästa tänkbara uppbackning. Som mest kommer 13 man att stå på scen för att ge en minnesvärd musikupplevelse med högtryck från första ackordet.

Kolla efter live-DVD och CD från denna fantastiska konsert. Inspelad live 2008 på Cirkus i Stockholm